Skip to main content
search

Gömülü Diş Çekimi

Uzman Diş Hekimi Merve Özkan Akagündüz‘ün anlatımıyla Gömülü Diş Çekimi tedavisi hakkında bilgi alın.

Dişlerin gömülü kalmasının çok çeşitli sebepleri olabilir. Bunlar arasında genetik faktörler, çene darlığı nedeniyle ağız içinde yer olmaması, enfeksiyon sebebiyle diş sürmesinin durması, travma, dişlerin yer değiştirmesinden kaynaklı diş sürme yolunun kapanması sayılabilir.

Gömülü dişler ağrıya, şişliğe ve enfeksiyona sebep olabilirler. Gömülü diş, ağrı yapıyorsa, dişlerin düzgün çıkmasına engel oluyorsa, çevre dokulara zarar veriyorsa, çene kemiğinde kist veya tümör oluşumuna neden oluyorsa mutlaka tedavi edilmelidir.

Gömülü diş çekimi tecrübeli bir diş hekimi ya da ağız, diş ve çene cerrahisi uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Operasyon lokal anestezi altında yapılır. Operasyon sırasında gömülü dişi çevreleyen diş eti ve çene kemiği açığa çıkarılır ve diş çekilir. Hasta işlem süresince ağrı veya rahatsızlık hissetmez. Bölge dikkatlice temizlendikten sonra bölgeye dikiş atılır. Dikişler bir hafta sonra klinikte alınır ya da kendiliğinden düşer.

Gömülü diş operasyonu sonrası çekilen dişin üzerine pamuk tampon konulur ve kanın pıhtılaşması sağlanır. Hasta ilk yarım saat bu tamponu sıkıca ısırarak yerinde tutmalıdır. İlk 24 saat boyunca ağız çalkalama ve tükürme yapılmamalıdır. Alkol ve sigara tüketimi, asitli, baharatlı ve sıcak gıdalardan uzak durulmalıdır.

İyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bu süreç içinde ağrı ve şişlik kontrolü için reçete edilen ilaçlar alınmalıdır. Şişlik kontrolü için buz kompres önerilmektedir. Ağız hijyenine dikkat edilmelidir. Eğer diş çekimi sonrası yutma ve nefes almada güçlük, aşırı kanama, yüksek ateş, ilaç kullanımına rağmen hafiflemeyen şiddetli ağrı yaşıyorsanız operasyonunuzu gerçekleştiren hekime ya da yakın bir diş hekimine başvurabilirsiniz.

Gömülü dişlerin tedavisi her zaman dişin çekimi değildir. Bazen ortodontik tedaviler ile diş olması gereken konuma estetik ve fonksiyonu sağlamak amacıyla getirilebilirler. Bunun için gömülü diş mutlaka ortodontik açıdan değerlendirilmelidir. Kemik retansiyonu olmayan gömülü 20 yaş dişlerin bazılarında da sadece yumuşak dokunun enfeksiyon açısından kaldırılması yeterli olabilir.

Gömülü Diş Çekimi Fiyatları

Türk Diş Hekimleri Birliği 2024 yılı için hazırladıkları fiyat tarifesinde diş çekim ücretlerini en az 1.270,00 TL ile 5.205,00 TL arasında olacak şekilde önermektedir. Diş çekimi fiyatları dişin konumuna, açısına, pozisyonuna, derinliğine, işlemin zorluğuna göre değişkenlik gösterebilir. Bu konuda sağlıklı bir bilgi almak için klinik muayene şarttır.

Uzm. Dt. Merve Özkan Akagündüz

1988 tarihinde Edirne’de doğdum. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi (Çapa) Diş Hekimliği Fakültesinde yüksek lisans eğitimine başladım. 2012 yılında mezun oldum.

2014 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim dalında uzmanlık eğitimine başladım. 2019 yılında Ortodonti Uzmanı unvanı aldım ve Çorlu ADSM’ye atandım ve 2019-2022 yılları arasında Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi olarak görev yaptım.

2024 yılından itibaren kendi kliniğimde çalışmalarıma devam etmekteyim.

Ortodontist Merve Özkan Akagündüz
Konuşmayı Başlat
1
Tedavi fiyatlarımız hakkında bilgi alın.
Merhaba👋
Hemen bize yazıp tedavilerimiz ve fiyatlarımız hakkında bilgi alabilirsiniz.