Skip to main content
search

Çene Cerrahisi

Çene cerrahisi, ağız, çene, yüz ve boyun bölgesindeki cerrahi müdahaleleri kapsayan bir tıbbi uzmanlık dalıdır.

Ağız cerrahisi veya oral cerrahi olarak da bilinir. Bu cerrahi alan, çene kemikleri, dişler, yumuşak doku, sinirler, damarlar ve diğer ilgili yapılarla ilgili birçok durumu ele alır.

Protetik Tedaviler

Protez diş tedavisi, dişlerin eksik olduğu veya hasar gördüğü durumlarda kullanılan bir tedavi yöntemidir. Protez dişler, doğal dişlerin yerini alarak estetik, fonksiyonel ve konfor sağlarlar.

Ortodontik Tedaviler

Ortodonti, dişlerin ve çenelerin düzgün konumlanması, çene ilişkilerinin doğru ayarlanması ve ağız yapısının uygun şekilde geliştirilmesi ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır.

Genellikle dişlerin düzensizliklerini, boşlukları, çapraşıklıkları ve çene yapısındaki uyumsuzlukları düzeltmek için kullanılan yöntemlerle ilgilenir.

Pedodonti

Pedodonti, diş hekimliğinin çocuklara yönelik alanını ifade eder. Pedodonti, bebeklikten ergenliğe kadar olan yaş grubundaki çocukların ağız ve diş sağlığını korumak, tedavi etmek ve geliştirmekle ilgilenir.

Bu alanda çalışan pedodontistler, çocukların diş ve ağız sağlığı sorunlarına özel eğitim almış diş hekimleridir.

Endodonti

Endodonti, dişin iç kısmı olan pulpa (sinir, kan damarları, bağ dokusu) ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Endodontik tedavi, genellikle dişin iç kısmındaki enfeksiyonları, inflamasyonları veya hasarları tedavi etmek amacıyla uygulanır.

En yaygın endodontik tedavi kök kanal tedavisidir. Bu işlem sırasında, dişin iç kısmındaki hasarlı veya enfekte pulpa çıkarılır, boşaltılan alan temizlenir, şekillendirilir, dezenfekte edilir ve dolgu malzemesi ile doldurulur. Bu işlem, dişin korunmasını sağlayarak ağrıyı giderir ve dişin kaybedilmesini önler.

Restoratif

Restoratif tedavi, dişlerin hasar görmüş, çürümüş, kırılmış veya kaybolmuş kısımlarını onarmak ve yeniden sağlıklı bir duruma getirmek için yapılan tedavilerin genel adıdır.

Restoratif diş hekimliği, dişlerin yapısal bütünlüğünü yeniden sağlamak, işlevlerini geri kazandırmak ve estetik görünümlerini iyileştirmek için çeşitli teknikleri içerir.

Periodontoloji

Periodontoloji, dişleri ve diş etlerini çevreleyen destek dokuları olan periodontal dokuların (diş etleri, alveolar kemik, periodontal ligament) sağlığını inceleyen ve tedavi eden diş hekimliği dalıdır.

Periodontoloji, diş eti hastalıklarını teşhis etmek, tedavi etmek ve önlemek için odaklanır. Bu hastalıklar arasında gingivitis (diş eti iltihabı) ve periodontitis (diş eti hastalığı) bulunur.

Konuşmayı Başlat
1
Tedavi fiyatlarımız hakkında bilgi alın.
Merhaba👋
Tedavilerimiz ve fiyatlarımız hakkında bilgi alabilirsiniz.