Skip to main content
search

Diş Taşı Temizliği ve Küretaj Fiyatları 2024

Bu hesaplamalarda Türk Diş Hekimleri Birliği nin belirlediği fiyatlar baz alınmıştır. Yaklaşık bir fiyat aralığı verilmiştir. Özellikle Küretaj uygulaması ihtiyacına doktorunuz muayene sonrası karar verebilir. Net fiyat bilgisi için lütfen Ücretsiz Muayene Randevusu alınız.

Türk Diş Hekimleri Birliği’nin (TDB) 2024 yılı için belirlediği  tek çene diş taşı temizliği fiyatları KDV dahil 1700TL’dir. Küretaj işlemi için ise tek diş küretaj uygulaması KDV dahil 965TL’dir.

Kliniğimizde tek çene diş taşı temizliği 900TL, çift çene diş taşı temizliği ise 1.800TL olarak fiyatlandırılmaktadır. Küretaj (Derin Diş Taşı Temizliği) tedavisi ise tüm ağız 8.000TL ile 10.000TL aralığında fiyatlandırılmaktadır.

Güzel bir gülümsemenin en önemli unsurlarından biri dişlerdir. Dişler sadece estetik amaçlı değil, aynı zamanda genel sağlığımızın da önemli bir parçasıdır. Sağlıklı diş ve diş etleri için gıda artıklarının diş yüzeyinde kalış süresi kısa olmalıdır. Aksi takdirde gıdalar, tükürük ile birleşip dişlerin diş eti ile birleşim sınırlarında çökelir ve diş taşı dediğimiz sert mineral birikintiler oluşur.

Diş taşları beyaz opak, sarı ya da kahverengi renkte olabilir. Çoğunlukla alt keser dişlerin arkasında ve üst büyük azı dişlerin yanak yüzeyinde oluşurlar. Çünkü bu bölgeler önemli tükürük bezlerinin açıldığı bölgelerdir. Diş taşı oluştuktan sonra diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ile temizlenemez.

Diş taşları, diş etlerinde iltihaplanmalara ve tahrişe sebep olabilirler. Diş taşları diş yüzeyinde biriktikçe, dişin daha derin bölgelerine doğru iner. Zamanla dişi çevreleyen kemik dokunun azalmasına, diş ve diş eti birleşim sınırında cep oluşumlarına, diş eti çekilmelerine, hassasiyet problemlerine, kötü kokuya, çürüğe yatkın bir alan oluşumuna sebep olurlar.

Diş taşlarının belli aralıklarla temizlenmesi, ağız ve diş sağlığı için önemlidir. Diş taşı temizliği çoğunlukla lokal anestezi gerektirmeyen basit bir işlemdir. Genellikle tek seans ve yaklaşık 30 dakika süren bir işlemdir. Fakat diş taşlarının yoğunluğuna ve derinliğine göre seans sayısı arttırılabilir. Diş taşları, diş eti üzerinde ve diş eti altı bölgelerde bulunabilir. Diş eti üzerindeki diş taşlarının temizliği çok daha kolaydır.

Diş taşlarının bulunduğu derinlik arttıkça işlem biraz daha kompleksleşir. Kök yüzeylerinin açığa çıkarılarak yapılan derin diş taşı temizliği ya da bir diğer adıyla küretaj işlemine gerek duyulabilir. Küretaj işlemi, lokal anestezi altında yapıldığı için hasta işlem sırasında herhangi bir ağrı ya da rahatsızlık hissetmez. Küretaj işlemi tek bir diş özelinde yapılabildiği gibi gereksinime göre tek çene ya da çift çene şeklinde de yapılabilir.

Diş taşı temizliği sonrası sağlığına kavuşan dişlere beyazlatma işlemi yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Diş beyazlatma işlemi, bireyleri ağız bakımı konusunda motive eden bir işlemdir. Bembeyaz dişlere kavuştuktan sonra oluşan güzel görüntüyü kaybetmemek için ağız bakımına gösterilen özen oldukça artar.

TDB 2024 Diş Taşı Temizliği ve Küretaj Fiyatları Listesi

Türk Diş Hekimleri Birliği'nin 2024 yılı için belirlediği diş taşı temizliği ile alakalı taban ve rehber fiyat listesi aşağıdaki gibidir.

Tedavi Fiyat (KDV Hariç) Fiyat (%10 KDV Dahil)
Detertraj (Diş Taşı Temizliği – Tek Çene) 1.545,45 TL 1.700,00 TL
Subgingival Küretaj (Diş eti altındaki diş taşları) (Tek Diş) 877,27 TL 965,00 TL
Flap Operasyonu (Subgingival Küretaj Dahil – Tek Diş) 2.463,64 TL 2.710,00 TL
Apse Drenajı ve Tedavisi (Extraoral) 4.931,82 TL 5.425,00 TL
Apse Drenajı ve Tedavisi (İntraoral) 4.263,64 TL 4.690,00 TL

 

Bize 7 Gün 24 Saat Whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz. Tüm muayenelerimiz ücretsizdir.

Özel Dore Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Şirket Adı: Doredent Özel Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Ltd. Şti.

Adres: Merkez Mahallesi, Kıta Sokak, No:4B Avcılar İstanbul (Yol Tarifi)
Telefon: 0212 823 79 72
GSM: 0551 261 42 12
Whatsapp'tan Yazın 7/24

Çalışma Saatleri.

Haftaiçi: 10:00 – 19:00
Cumartesi: 10:00 – 15:00

Konuşmayı Başlat
1
Tedavi fiyatlarımız hakkında bilgi alın.
Merhaba👋
Tedavilerimiz ve fiyatlarımız hakkında bilgi alabilirsiniz.