Skip to main content
search

Diş Eti Estetiği & Pembe Estetik

Uzman Diş Hekimi Merve Özkan Akagündüz‘ün anlatımıyla Diş Eti Estetiği (Pembe Estetik) Tedavisi hakkında bilgi alın.

Diş çekimleri ya da çapraşıklık sebebi ile gülümseme hattında olan dişlerin diş eti çizgisi bozulabilir. Bazı dişlerin boyu uzun bazılarının kısa görünebilir. Sağlık problemleri ya da kullanılan bazı ilaçlar nedeniyle diş etleri şişmiş olabilir. Diş eti estetiği için başvuran hastanın bu yönlerden de değerlendirilmesi başarıya giden yolda mutlaka önem arz eder.

Diş eti hastalıkları ya da dişleri çok sert fırçalamak diş etlerinin çekilmesine sebep olabilir. Açığa çıkan diş kök yüzeyleri hassasiyete ve estetiğin bozulmasına sebep olabilir.

Gummy smile olarak bilinen diş etlerinin gülümserken 3 mm den fazla göründüğü durumlarda da dişler kısa ve biçimsiz görünebilir. Bu durum gülüş estetiğini bozarak kişiyi mutsuz edebilir.

Diş eti estetiği ile diş etlerinin görünümü iyileştirilebilir. Bunun için gingivektomi ve/veya gingivoplasti işlemleri gerçekleştirilir.

Gingivektomi, diş etinin bir kısmının kesip çıkarılması işlemidir. Genellikle diş eti cebinin yumuşak doku duvarının çıkarılması şeklinde uygulanır. Günümüzde bu işlem için bistürinin yanı sıra lazerlerde kullanılmaktadır. Kişi işlem sırasında ağrı ya da sızı duymaz ve iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Gingivoplasti ise bozulan diş eti görünümünün cerrahi olarak düzeltilmesidir.

Gingivektomi/gingivoplasti sonrası hafif sızıntı şeklinde kanama normaldir. Çok sıcak-soğuk yiyecek ve içeceklerden bir süre kaçınılmalıdır. Ağız bakımına özen gösterilmelidir. Diş etleri yumuşak diş fırçası ile düzenli fırçalanmalı, diş ipi ve arayüz fırçası kullanılmalıdır. Diş hekiminin reçete ettiği ilaçlar düzenli alınmalıdır. Ağrı kesici olarak aspirin tercih edilmemelidir. Diş etlerinin tamamen iyileşmesi 3-4 hafta içerisinde gerçekleşir. İyileşme sonrası estetik bölgede bulunan eski protezlerin değiştirilmesi gerekir.

Diş Eti Estetiği (Pembe Estetik) Fiyatları

Türk Diş Hekimleri Birliğinin 2024 yılı için hazırladığı fiyat listesine göre Gingivektomi işlemi tek diş için KDV dahil 1.800,00 TL Gingivoplasti işlemi tek diş için KDV dahil 1.615,00 TL’dir.

Diş eti estetiği fiyatları, uygulama yapılacak bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Lazer kullanılarak yapılan işlemler daha pahalıdır. Fiyat verilebilmesi için mutlaka klinik muayene gerekir.

Merve Özkan Akagündüz

1988 tarihinde Edirne’de doğdum. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi (Çapa) Diş Hekimliği Fakültesinde yüksek lisans eğitimine başladım. 2012 yılında mezun oldum.

2014 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim dalında uzmanlık eğitimine başladım. 2019 yılında Ortodonti Uzmanı unvanı aldım ve Çorlu ADSM’ye atandım ve 2019-2022 yılları arasında Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi olarak görev yaptım.

2024 yılından itibaren kendi kliniğimde çalışmalarıma devam etmekteyim.

Konuşmayı Başlat
1
Tedavi fiyatlarımız hakkında bilgi alın.
Merhaba👋
Tedavilerimiz ve fiyatlarımız hakkında bilgi alabilirsiniz.